Het Dwingelderveld

In Zuidwest-Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. In Nationale Parken staan beheer en ontwikkeling van de natuur centraal. De beheerders van het Dwingelderveld РStaatsbosbeheer, Natuurmonumenten en particulieren Рzorgen dat bossen, heidevelden en vennen in topconditie blijven. Fiets- en wandelpaden, natuurpaden en ruiterroutes bieden u de gelegenheid om de natuur te ontdekken.

Veel verschillende landschappen
Wie in het Dwingelderveld is, kan genieten van veel verschillende landschappen. Het is een erg afwisselend gebied waar jaarlijks veel natuurgenieters en vakantiegangers op afkomen. Het gebied wordt doorkruist door vele wandel- en fietspaden, gemarkeerd en ongemarkeerd, verhard en onverhard. Daardoor kunt u in grote delen van het gebied komen. U mag echter niet van het pad af.

Grenzeloze natuur
Op deze website vindt u informatie over het 3700 hectare grote natuurgebied en over alle activiteiten die in en rond het Nationaal Park worden georganiseerd. Actuele informatie vindt u in de rechterkolom. De medewerkers van het Nationaal Park wensen u veel plezier toe in de grenzeloze natuur van het Dwingelderveld.B&B Het Bonte paard   B&B Het Bonte paard   B&B Het Bonte paard